Раскрутка сайтов
Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 06.05.2024, 04:25

suxiv.ucoz.ua

. Р е м о н т - к а в о в а р о к .
АвтосерфингМеню сайту


Міні-чат
500
Автосерфинг, низкие цены < Раскрутка сайтов Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 7 » У Львові під час реконструкції площі Осмомисла знайшли дерев’яну дорогу
17:58
У Львові під час реконструкції площі Осмомисла знайшли дерев’яну дорогу

У Львові під час реконструкції площі Осмомисла знайшли дерев’яну дорогу, що, ймовірно, датується XVI-XVII століттями. Ремонтні роботи на ділянці, де була виявлена знахідка, тимчасово призупинили. Давню дорогу досліджують фахівці НДЦ «Рятівна археологічна служба»


"Коли почали роботи на цій ділянці на глибині 20 сантиметрів, відразу під бруківкою, знайшли два ряди дерев’яних водогонів. Вони датуються XVII- XVIIІ ст. Коли почали копати нижче, десь на глибині півтора метри знайшли дерев’яну дорогу, яка йде з сучасної вулиці Б.Хмельницького на площу Торгову. Поки що важко сказати точний період, коли її побудували, але уламки кераміки, які знайшли на поверхні, вказують на XVI-XVII ст. Зараз ми вивчаємо конструкцію кладки цієї дороги. Ймовірно, бруси клали навхрест, а це означає, що дорога була багаторівнева", - розповів науковий співробітник Рятівної археологічної служби Остап Лазарко.

Скільки саме триватимуть археологічні дослідження знахідки, наразі сказати важко. За словами Олега Осаульчука, директора РАС, ймовірно, йдеться про кілька днів, однак все залежатиме від того, що буде знайдено під вже виявленою дерев’яною дорогою. Дослідження ж площі Осмомисла триватимуть, доки працюватимуть будівельники. При цьому археологи не досліджуватимуть всієї площі, а лише ті ділянки, які будуть зруйновані під час ремонтних робіт.

"Посадовці знову наступили на ті самі граблі. Міська рада проводить комплексну реконструкцію площі Осмомисла з заміною всіх комунікацій. На жаль, про земляні роботи в центральній частині Львова не повідомили археологів. Тож тепер в авральному порядку укладають договір з археологами і шукають відповідні кошти", - сказав Олег Осаульчук.

Нагадаємо 31 травня у Львові розпочали реконструкцію площі Осмомисла. Роботи, які виконує ВАТ "ЛСБМУ-1", планували завершити до 23 серпня цього року. У процесі реконструкції замінять інженерні комунікації, а трамвайну колію буде покладено за новою технологією на безшумній основі. На ремонтні роботи з міського бюджету виділили близько 11 млн грн.


Переглядів: 803 | Додав: exstreme | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Автоматический серфинг
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту

Рейтинг@Mail.ru
Copyright MyCorp © 2024