Раскрутка сайтов
Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 06.05.2024, 03:01

suxiv.ucoz.ua

. Р е м о н т - к а в о в а р о к .
АвтосерфингМеню сайту


Міні-чат
500
Автосерфинг, низкие цены < Раскрутка сайтов Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 7 » Не рубайте інститут сокирою!
18:06
Не рубайте інститут сокирою!


Одеса не втрачає надії повернути собі Інститут сухопутних військ – за словами губернатора області Едуарда Матвійчука, це станеться ще до 1 вересня цього року. Частково амбіції одеського губернатора підтвердив і президент Віктор Янукович – під час свого візиту до Львова він висловився за те, щоб перенести зі Львова до Одеси один-два факультети, оскільки у Львові немає відповідних баз для підготовки десантників.

Нагадаємо, Одеський інститут сухопутних військ Міністерство борони закрило 2005 року і перевело його на базу Львівського військового інституту Національного університету "Львівська політехніка". Унаслідок цього об'єднання з'явився ВНЗ, який 2009-го отримав назву Львівська академія сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.
Однак у процесі реорганізації неодноразово порушували питання про повернення інституту в Одесу. 2007 року навіть було створено урядову комісію, яка вивчала доцільність відновлення навчального закладу в Одесі. Рішення ухвалили на користь Львова.
2010-го тему вирішили відродити. Формальним приводом стало звернення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, в якому той просить президента вирішити це питання, оскільки «Західний регіон України є осередком греко-католицької церкви, яка перебуває під впливом Папи Римського». А це «здійснює вплив на світогляд, моральні та духовні цінності майбутніх офіцерів Української армії». Ідею відразу підтримали одеські політики, які навіть запевнили, що кожен одесит фінансово долучиться до реалізації цієї ідеї.
Однак якщо говорити не мовою амбіцій та емоцій, а фактів, то ідея перенесення інституту в Одесу не витримує жодної критики – матеріальна та навчальна база, рівень викладання тощо у Львові незрівнянно вищі, вважає депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин, який свого часу брав безпосередню участь у процесі реорганізації інституту.
«Процес оптимізації мережі вищих навчальних закладів, які готують офіцерів Збройних сил України, що проходив у 2005-2007 роках, не був безболісним, – каже він. - І ще тоді першість виборов саме Львівський, тоді ще військовий інститут сухопутних військ. Одеська сторона (називатиму їх стороною, бо за цим стоять не тільки військові, а й місцевий політикум) ще 2007-го застосувала всі методи для того, щоб втримати інститут у своєму місті, але члени урядової комісії визнали, що матеріальна база, рівень викладання, рівень навчальної частини у Львові значно вищі, ніж в Одесі. Це визнали, до речі, і представники Партії регіонів, і безпосередньо генерал Кузьмук.
Тепер, коли, вважаю, в Одесі вже давно все розвалено, а значну частину приміщень інституту розподілено під інші навчальні заклади, а на плацу, переконаний, росте трава, ця ідея знову почала бродити масами. На жаль, діючий президент до цієї ідеї дослухається. Під час візиту до Львова, враховуючи ставлення громадськості до цієї події, Віктор Янукович сказав, що варто було б перенести до Одеси один-два факультети. Як на мене, це абсолютно необґрунтовано. По-перше, переносити немає куди. По-друге, йдеться про аеромобільний полк, який тривалий час – впродовж понад 40 років – дуже успішно функціонував у Хирові, а коли відбулося скорочення цієї військової частини, його перемістили до Львова. Глава держави чомусь їздив саме до них – мабуть, їх таки добре готують».
О. Ганущин переконаний, що перенесенням одного-двох факультетів не обійдеться. За його словами, було заплановано перенесення всього інституту, однак завдяки реакції львів’ян президент вирішив не форсувати цієї події, відтак висловився обережніше.
Що ж до абсолютно непереконливої аргументації одеського митрополита, то, на думку О. Ганущина, вона не є основною підставою для ініціювання такого рішення.
«Насправді це не справа церкви аргументувати рівень підготовки військових. Тим паче не її справа давати оцінку, вірними якої церкви вони є, оскільки ми живемо у вільній державі, де визнають безперешкодне сповідування будь-якої релігії. Тому це, як на мене, речі, вирвані з контексту. А головне в цьому питанні – наявність бажання будь-якою ціною забрати військову академію до Одеси. Насправді це досі не дає спокою тим людям, які його ініціювали ще 2005 року. Ще з того часу на всіх виборах, які проходили в Одесі, низка політичних сил ставили його у виборчу програму. В тому числі й політична сила, представника якої нині обрано главою держави. Тому я переконаний, на жаль, що державницький підхід не домінує – домінує політичний підхід», - вважає депутат.
Адже якщо домінував би підхід державницький, то цю сторінку, цитуючи О. Ганущина, слід було б перегорнути, визнавши, що за три роки Одеса ще більше відстала від Львова. Тому депутат закликає підійти до цього важливого рішення виважено, проаналізувавши всі нюанси. «Дуже хотілося б, щоб ці речі безпристрасно дослідили профільні військові, народні депутати України, щоб це рішення, так би мовити, не рубали сокирою, тому що на сьогодні аналогів такої навчальної бази у військовому «виші» немає не тільки в Україні, а й в усій Європі», - підсумовує він.
Переглядів: 805 | Додав: exstreme | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Автоматический серфинг
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту

Рейтинг@Mail.ru
Copyright MyCorp © 2024