Раскрутка сайтов
Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 06.05.2024, 06:22

suxiv.ucoz.ua

. Р е м о н т - к а в о в а р о к .
АвтосерфингМеню сайту


Міні-чат
500
Автосерфинг, низкие цены < Раскрутка сайтов Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 7 » Lviv Fashion Week – п’ять сезонів моди і стилю
18:04
Lviv Fashion Week – п’ять сезонів моди і стилю


Цієї весни Lviv Fashion Week уже вп’яте відкрив двері для дизайнерів і модних гостей. Ювілейний Львівський тиждень моди відбувся 20-23 травня у виставковому центрі Lemberg, повернувшись туди з Палацу мистецтв. Цього разу на подіумі було представлено колекції з України, Польщі та Росії.

Вже традиційно покази розпочиналися зі значним запізненням, але організатори створили для глядачів багато можливостей цікаво провести час, очікуючи дефіле: наприклад, подивитися виставку фотографій "Модна країна”, а потенційні покупці могли придбати дизайнерські речі в шоу-румах холу "Лембергу”.

Уперше на львівському подіумі з’явився одяг для вагітних
Яскравим і динамічним відкриттям тижня моди стало Lviv Fashion Week Style Show. Це був своєрідний підсумок попередніх сезонів Львівського тижня моди. Найпопулярніші дизайнери, серед яких Роксолана Богуцька, Лілія Літковська, Петро Нестеренко-Ланько, Стецик&Болдирєва, представили по одній сукні в характерних кольорах бренда Lviv Fashion Week: чорному, білому та червоному. Стильне шоу мало на меті передати дух і самобутність Lviv Fashion Week.
Львів’янка Мар’яна Громиш презентувала колекцію "50% мама + 50% тато = Зроблено з любов’ю” для стильних батьків і дітей. Уперше на львівському подіумі з’явився одяг для вагітних. Хоча колекцію виготовлено у класичних чорно-білих тонах, вона наповнена теплом і домашнім затишком. Дизайнерка перетворила показ на театралізоване шоу, адже на подіум поруч із професійними моделями вийшли діти, які зачарували зал своєю безпосередністю та артистизмом.
Першого дня показів свої колекції представили польська дизайнерка Alicja Czarniecka й українка Олеся Теліженко. Alicja Czarniecka вже втретє приїжджає на Lviv Fashion Week, цього разу вона показала львівській публіці своє бачення жінки – сильної, відвертої та ніжної водночас. Олеся Теліженко вирішила привернути увагу до образу сучасного чоловіка, створивши колекцію "Дикий простір”. Кольорова гама колекції увібрала колорит козацького степу: від сивих ранкових туманів до випаленого сонцем різнотрав’я та чорноти нічних небес. Основним декоративним мотивом стала барвиста вишивка Східного Поділля. Для жінок дизайнерка підготувала літні сарафани з квітковим рисунком і глибокими декольте, сукні та комбінезони, вузькі брюки, вдало поєднані з відкритими топами з геометричним узором і пишними рюшами. Доповнюють жіночу лінію кашемірові пальта асиметричного крою, оздоблені ручною вишивкою. Обличчям жіночої лінії колекції "Дикий простір” на подіумі Lviv Fashion Week стала співачка Росава.

Lviv Fashion Week працює здебільшого "на камеру” – польська дизайнерка
Лейтмотив другого дня показу – еклектизм: поєднання минулого та сучасного, західного і східного, етнічного і модернового. Цього вечора свої колекції представили українські дизайнери Мальва Чернишова, Ірина Салієва, Зінаїда Ліхачова&Летиція Ковальова, Ірина Коваленко, Ірина Ситюк, Яцентюк&Микитюк, Yujen та закордонна гостя, польська дизайнерка Катажина Бєс. Найочікуванішим був показ колекції одягу Роксолани Богуцької, подивитися який прийшов сам метр російської моди В’ячеслав Зайцев.
Актуальною залишається українська вишивка, особливо, якщо вона доповнена сучасними деталями. У червоно-сірій молодіжній колекції бренда Malva-Florea дизайнерка Мальва Чернишова поєднала традиційні етноелементи зі стилем авангард. А концептуальною основою етно-модерної колекції від Зінаїди Ліхачової та Летиції Ковальової стали містичні слов’янські мотиви та сакральна геометрія. Більш модерним був "круїзний одяг” Ірини Коваленко й екстравагантні моделі від Jujen fashion. А творчий тандем Світлана Микитюк і Соломія Яцентюк залишився вірним елегантності та вишуканості.
Спеціальна гостя Львівського тижня моди польська дизайнерка Катажина Бєс запропонувала українській публіці образ войовничої жінки. У її молодіжній драйвовій колекції використано багато драпірувань, поєднано різні фактури тканин. Агресивності додали масивні прикраси, вироблені з міді та шкіри та рокова музика, що супроводжувала вихід моделей на подіум. Як розповіла майстриня, за мету вона поставила створити образ сильної жінки, "сучасної шехеризади”. Джерелом такої ідеї стала поїздка Катажини у Мароко та Туніс. Холодна краса східної жінки настільки вразила дизайнерку, що вона вирішила донести образ суворої красуні до європейок. Порівнюючи львівську фешн-подію з польськими тижнями моди, Катажина Бєс назвала український захід більш "камеральним” дійством: якщо в Польщі над проведенням Тижня моди працює велика кількість розробників, приїжджає чимало закордонних журналістів, то Lviv Fashion Week проходить у менших масштабах, багато колекцій показано "на камеру”.
Про організаційні проблеми, зокрема відсутність фінансування та підтримки з боку влади, говорила і Роксолана Богуцька. Дизайнерка презентувала колекцію, яку представляла попередньо на Fashion Philosophy Fashion Week Poland. Вона зауважила, що, не зважаючи на високий рівень проведення таких заходів, польська мода ще не має такої кравецької майстерності, якою володіють українські дизайнери.
Показ колекції Роксолани Богуцької викликав у залі "Лембергу” справжній фурор. Яскравість у кольористиці, чіткість силуетів, поєднання різних фактур тканин, складність крою одягу підпорядковані динаміці стилю арт-деко. На створення оригінальної колекції майстриню надихнув живопис польської художниці Тамари де Лемпіцької, картини якої вона перенесла на шовкові тканини. У колекції присутні сукні та костюми, штани-галіфе та вечірні комбінезони. Цілісності образу надає велика кількість аксесуарів: прикрас, поясів, довгих рукавичок, а в кольоровій гамі переважають чорний, рудий, зелений і коричневий відтінки. В’ячеслав Зайцев відзначив майстерність роботи Богуцької зі шкірою та цікаві костюми, а от сукні дизайнерки видалися російському кутюр’є простуватими.

Мода з присмаком політики
Показ В’ячеслава Зайцева був найочікуванішою подією третього дня. Почесний гість привіз із Москви колекцію-мікс – вона складалася з моделей попередніх колекцій дизайнера. Показ був цілком витриманий у стилі В’ячеслава Зайцева: розкішні тканини, багато вишивки, індійські шалі, каміння. Зрештою, модельєр зазначив, що для нього важливішим є стиль, аніж мода. "Я займаюся стилем, роблю не просто плаття, а цілісний, гармонійний образ: починаючи від головного убору, аксесуарів, панчіх і взуття”, – сказав кутюр’є. Ця колекція – це радше екскурс у історію моди, ніж представлення якихось нових тенденцій. Сам дизайнер пояснив своє бачення так: "У мене величезна архівна колекція старих ескізів, не можу робити щось нове, поки не "зношу" в голові  старе. Ці костюми виконано з нових італійських і французьких тканин, у новому прочитанні: сучасний романтизм, витончена сексуальність”. Колекцію доповнено цікавими головними уборами – конусоподібними капелюшками, ескізи яких, за словами пана Зайцева, він намалював несподівано навіть для самого себе. Російський модельєр уже вдруге відвідує Львівський тиждень моди, але свою колекцію привіз до України вперше. В. Зайцев розповів журналістам, що він у захопленні від Львова, йому хочеться повертатися сюди знову й знову. Незважаючи на те, що перебування дизайнера в нашому місті припало на вихідні дні, перед почесним гостем відкривалися всі двері: він відвідав декілька львівських музеїв, а також послухав оперу "Мойсей” у Львівському оперному театрі. Крім майстерності Роксолани Богуцької, В’ячеслав Зайцев відзначив концептуальні моделі Лілії Літковської.
Власне, російський кутюр’є був присутнім і на показі молодої львівської дизайнерки Уляни Барабаш, проте не додивився його до кінця, покинувши зал. У. Барабаш представила колекцію у стилі рококо, що знайшло своє відображення в крої, орнаменті та набивних малюнках. Модне дефіле дизайнерка поєднала з перформенсом, в якому висловила свій особистий протест проти нещодавніх подій у Харкові (ратифікація Харківських угод щодо перебування на території України Чорноморського флоту Росії). Моделі крокували подіумом під барабанний бій і викидували з відра, розмальованого в триколір російського прапора, кораблики. Наприкінці показу Уляна замінила "російське” відро на відро в синьо-жовтих барвах, а завершила показ маленька донечка дизайнерки, яка вийшла з відерком із написом "Галичина”. Модельєрка зазначила, що вона є свідомою українкою і таким чином висловлює свій протест проти дій української влади. Вона додала, що в демократичній країні два відра не повинні створити надмірного резонансу. В’ячеслав Зайцев пояснив своє рішення не додивлятися показ тим, що колекція була "тупою” і "примітивною”. Зазначимо, що два роки тому колекція Уляни Барабаш отримала від російського модельєра багато похвал і компліментів на конкурсі "Текстиль і мода” в Донецьку.
Також у неділю свої колекції показали Лілія Літковська, Олександр Васильєв, Ксенія Сербін, Ольга Романова й інші дизайнери. Лілія Літковська, яка завершувала Lviv Fashion Week, представила на суд публіки авангардну колекцію, яку перед тим уже побачив Київ. Олександр Васильєв уперше у Львові показав колекцію Four seasons in the one, основною ідеєю якої було те, що речі можна носити будь-якої пори року. Львів’янка Ксенія Сербін презентувала довершену та цікаву колекцію, поєднавши сукні з ніжних тканини з шкіряними куртками.
Переглядів: 1288 | Додав: exstreme | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Автоматический серфинг
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту

Рейтинг@Mail.ru
Copyright MyCorp © 2024