Раскрутка сайтов
Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 12:57

suxiv.ucoz.ua

. Р е м о н т - к а в о в а р о к .
АвтосерфингМеню сайту


Міні-чат
500
Автосерфинг, низкие цены < Раскрутка сайтов Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 24 » Коли ЖЕК відмовляється виконувати поточний ремонт...
21:41
Коли ЖЕК відмовляється виконувати поточний ремонт...

На сьогодні стає типовою ситуація коли люди, сплачуючи вчасно за надані комунальні послуги не можуть добитись від ЖЕКу вчасного та якісного поточного ремонту. Особливо гостро стає проблема покрівель та дахів. Люди вимушені виконувати роботу та обов’язки ЖЕКу, щоб якось захистити свої помешкання від сирості та води.

Але гроші витрачені на ремонт ЖЕК відмовляється повертати, – найбільш типовими відмовками є:

  1.  відсутність коштів на проведення ремонту покрівлі, незважаючи на те, що споживачі сплачують у встановленому порядку кошти;
  2. відсутність необхідних матеріалів або виконавців для проведення ремонтних робіт;

 

Щоб захистити свої інтереси споживачі мусять зробити наступні кроки:

Відповідно до п.2. ст24., та п.3. ст. 175. Житлового кодексу України житлово-експлуатаційні організації забезпечують схоронність житлового фонду і належне його використання. Невиконання обов’язків по ремонту жилого приміщення у випадках, викликаних невідкладною необхідністю, дає наймачеві (члену житлово-будівельного кооперативу) право провести ремонт і стягнути з наймодавця вартість ремонту або зарахувати її в рахунок квартирної плати ( внесків н експлуатацію і ремонт будинку кооперативу). Аналогічна норма закріплена у рішенні Львівської міської ради № 209 від 07.05. 1999р. пункт 9. в якому покладений обов’язок на житлово-експлуатаційні організації провести роз’яснювальну роботу серед мешканців з приводу ремонту покрівель за рахунок пайової участі (проведення взаємозаліку з квартплати).

  •  Щоб довести, що є невідкладна необхідність необхідно зробити наступні речі: написати заяву до ЖЕКу ( у двох примірниках і зареєструвати їх) з викликом представника ЖЕКу для складення та підписання акту-претензію. Представник виконавця повинен зя’витися на виклик споживача не пізніше строку передбаченого договором. Акт-претензія складається споживачем та представником виконавця і скріплюється їхніми підписами. У разі неприбуття представника виконавця в погоджений умовами договору строк або необґрунтованої відмови від підписання акта- претензії він вважається дійсним., якщо його підписали не менш як два споживачі.

Акт-претензія споживача подається виконавцю, який протягом трьох робочих днів вирішу. Питання про перерахунок платежів або видає письмово споживачу обґрунтовану письмову відповідь в задоволенні його претензій.

  • Отримавши відповідь з відмовою провести поточний ремонт ви можете, приступати до ремонту покрівлі.
  •  Необхідно зібрати та зберегти квитанції, вартість матеріалів та виконаних робіт.
  •  написати заяву до ЖЕКу, після здійснення ремонту, з проханням зарахувати вартість ремонту в рахунок квартирної плати або плати за обслуговування будинку та при будинкової території( для власників квартир) представивши йому копії квитанцій. Відповідно до п.1. ст. 906 Цивільного кодексу збитки, завдані замовнику невиконанням або неналежним виконанням договору про надання послуг за плату, підлягають відшкодуванню виконавцем, у повному обсязі, якщо інше не встановлено договором.

Після виконання вище згаданих дій, якщо ЖЕК відмовиться провести взаємозалік ви можете сміло не сплачувати квартирну плату або плати за обслуговування будинку та при будинкової території( для власників квартир). Не треба боятися погроз з ЖЕКу, що на Bас можуть подати в суд, Закон на Bашому боці.

 

Увага! Копії відповіді з ЖЕКУ обов’язково треба зберігати!

Переглядів: 1091 | Додав: exstreme | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Автоматический серфинг
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту

Рейтинг@Mail.ru
Copyright MyCorp © 2024